Soarele radiază ultraviolete A şi B (UVA şi UVB) în cantităţi necontrolate. Deşi ambele tipuri de raze sunt implicate în procesul bronzării, cantităţile necontrolate şi expunerea excesivă la acestea determină atât arderea, cât şi dăunarea pe termen lung.
Echipamentul de bronzare artificială are aceleaşi tipuri de raze ca şi soarele, dar acestea pot fi produse de către solarii în mod controlat. Bronzul rezultat nu este unul fals, este adevărat.
Aparatele de la Centrele Solare Body Line sunt create pentru a produce un mediu controlat în care razele UVB răspunzătoare de arsuri sunt reduse până la un nivel minim necesar începerii procesului de bronzare, în timp ce razele UVA, mult mai gentile, sunt intensificate. Acest sistem va produce un bronz mult mai plăcut şi va reduce potenţialele riscuri implicate în bronzare, cu condiţia respectării timpului recomandat şi frecvenţei expunerii.

Corpul se bronzeaza gradual, cu straturi de melanină oxidată. Cuvântul de bază este GRADUAL. Nu există bronz rapid. La prima expunere la ultraviolete, razele UVB penetrează pielea, stimulând celulele de bronzare să producă melanină. Razele UVA adaugă oxigen meleninei, cauzând colorarea în maro în 24-48 ore. Această melenină maro (oxidată) este primul strat de bronz. De câte ori vă expuneţi la ultraviolete se formează alt strat de melanină oxidată. Aceste straturi construite gradual în timpul mai multor expuneri consecutive vă oferă acea culoare maro pe care o doriţi – bronzul dumneavoastră.  Pielea fiecăruia este diferită şi procesul de bronzare se efectuează cu diferite viteze, depinzând de tipul individual. O piele mai închisă se va bronza mult mai repede decât una deschisă. Depinde şi dacă folosiţi un accelerator de bronz sau de starea pielii dumneavoastre.
Ca o regulă generală: în 6-8 şedinţe ar trebui să aveţi un bronz de bază, recomandând totodată cam 1-2 şedinţe pe săptămână de menţinere a lui. De aceea am creat abonamentul de 11 sedinte, de doar 100 lei.
Va recomandam si alternarea sedintelor de solar cu Solarul Colagen.

Meniu